Digitalni refraktometar za mjerenje šećera u vinu HI96813

SKU: HI96813 Kategorija:

328,75 

PDV uračunat u cijenu

HI96813 je robustan, prijenosni digitalni refraktometar dizajniran za mjerenje šećera (% Brix) i mjerenje potencijalnog alkohola (% V/V) u vinu, soku i moštu. HI96813 ima visoku preciznost od ±0,2% Brix i 0,2% V/V potencijalnog alkohola.

Dostupno uz narudžbu



Usporedi

Opis

Digitalni vinski refraktometar HI96813 pretvara indeks loma uzorka u koncentraciju saharoze u jedinicama težinskih postotaka, % Brix (također se naziva °Brix). Korištena konverzija temelji se na ICUMSA Methods Book (Međunarodna komisija za jedinstvene metode analize šećera). Budući da je većina šećera u soku od grožđa fruktoza i glukoza, a ne saharoza, očitavanje se ponekad naziva “Prividni Brix”.

HI 96813 omogućuje korisniku da prilagodi instrument svojim specifičnim potrebama na temelju svog iskustva budući da nijedan fiksni faktor konverzije nije univerzalno primjenjiv. Prva pretvorba temelji se na % Brix vrijednosti i prilagodljivom faktoru pretvorbe između 0,50 i 0,70 (0,55 je uobičajena vrijednost).

Potencijalni alkohol (%V/V) = (0,50 do 0,70) x % Brix

Jedan nedostatak gornje jednadžbe je taj što ne uzima u obzir nefermentabilne šećere i ekstrakt. Dostupna je i druga jednadžba koja uzima u obzir ove čimbenike i može dati točniju procjenu sadržaja alkohola u gotovom vinu. Ova konverzija se na mjeraču naziva “C1” i koristi sljedeću jednadžbu:

Potencijalni alkohol (%V/V) = 0,059 x [(2,66 x °Oe) – 30] (C1)
* 1°Oe je otprilike jednako 0,2% Brixa

HI96813 je jednostavan za korištenje alat za vinare za mjerenje šećera i potencijalnog alkohola u grožđu ili moštu, na terenu ili u laboratoriju.

  • Dizajniran za analizu vinskog šećera i potencijalnog alkohola
  • Algoritmi temperaturne kompenzacije temeljeni na otopini saharoze
  • Raspon od 0 do 50 % Brixa s točnošću od ± 0,2 % Brixa
  • Raspon potencijalnog alkohola 0-25 % s točnošću od ± 0,2 % potencijalnog alkohola

Izrada standardne % Brix (saharoze) otopine

Da biste napravili Brix rješenje, slijedite postupak u nastavku:

  • Stavite posudu (kao što je staklena bočica ili boca s kapaljkom koja ima poklopac) na analitičku vagu.
  • Tarirajte ravnotežu.
  • Izvažite X grama saharoze visoke čistoće (CAS #: 57-50-1) izravno u čašu.
  • U čašu dodajte destiliranu ili deioniziranu vodu tako da ukupna težina otopine bude 100 g.
  • Napomena: Otopine iznad 65% možda će trebati snažno promiješati ili protresti i zagrijati u vodenoj kupelji do otprilike 40°C (104°F).
  • Uklonite otopinu kada se saharoza otopi i ostavite da se ohladi prije upotrebe.

grapes-vinyard-field

Specifikacije

Specifikacije

SKU

HI96813

Raspon sadržaja šećera

0 do 50% Brix; 0 do 25% V/V potencijalnog alkohola

Razlučivost sadržaja šećera

0,1% Brix; 0,1% V/V potencijalnog alkohola

Točnost sadržaja šećera

±0,2% Brix; ±0,2 %V/V potencijalni alkohol

Raspon temperature

0,0 do 80,0°C (32,0 do 176,0°F)

Temperaturna rezolucija

0.1°C (0.1°F)

Preciznost temperature

±0.3°C (±0.5°F)

Automatsko isključivanje

nakon tri minute nekorištenja

Vrsta baterije / vijek trajanja

9V / približno 5000 očitanja

Ocjena kućišta

IP65

Dimenzije

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)

Težina

420 g (14.8 oz.)

Refraktometar Izvor svjetlosti

žuti LED

Refraktometar Temperaturna kompenzacija

automatski između 10 i 40°C (50 do 104°F)

Minimalni volumen uzorka

100 μL (za potpuno pokrivanje prizme)

Uzorak ćelije

prsten od nehrđajućeg čelika i prizma od kremenog stakla

Vrijeme mjerenja

otprilike 1,5 sekunde

Informacije o narudžbi

Isporučuje se s baterijom i uputama za uporabu.

Jamstvo

2 godine

Dodatne informacije

Težina 0,42 kg
Dimenzije 192 × 102 × 67 cm