Kombinirani tester EI-48-1000

13,50 

PDV uračunat u cijenu

Kombinirani vrtni uređaj za mjerenje svjetlosti te vlage i ph vrijednosti tla.Usporedi

Opis

Combi tester za biljke EI-48-1000

Biljke traže dobro tlo, vlagu i svjetlost. Ovim kombiniranim instrumentom možete izjeriti dali vaše biljke imaju dovoljno vode, svjetlosti i da li je tlo pogodno za vašu vrstu biljke. Uređaj se jednostavno zabode u zemlju, te se pomoću preklopnika na uređaju izabere vrijednost koju želite mjeriti.

Mjerenje vlage tla – preklopnik na MOIST:
Zabodite obadvije sonde u tlo do ¾  dužine sondi. Uređaj se koristi za dubine do 35 cm. Na srednjoj skali možete očitati vrijednost vlage i usporediti sa optimalnim vrijednostima u tablici F.

Mjerenje svjetla – preklopnik na LIGHT:
Usmjerite uređaj sa fotoelektričnim senzorom direktno prema izvoru svjetla koji osvjetljava biljke. Očitajte vrijednost na gornjoj skali. Obadva broja u tablici L  znače minimalnu i maksimalnu jačinu svjetla za biljku.

Mjerenje kiselosti tla – preklopnik na PH:
Zabodite obadvije sonde u teško vlažno tlo. Nakon jedne minute možete očitati pH-vrijednost na donjoj skali. Veličina 8 znači alkalično tlo a 3,5 kiselo tlo. Za većinu biljaka optimalna vrijednosti leži u neutralnom području između 6,5 i 7 pH. Kiselom tlu trebamo dodati prirodno tlo dok alkaličnom tlu treba dodati treset. Upitajte vašeg vrtlara.

Održavanje: obrišite sonde nakon svake uporabe. Ne ostavljajte uređaj u tlu duže nego je potrebno. Ne stavljate ga u vodu. Uređaj ne koristi baterije.

Opseg Isporuke: EI-48-1000 uređaj, te uputstvo za upotrebu

Dodatne informacije

Težina 0,063 kg
Dimenzije 52 × 38 × 300 cm