Opći uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti poslovanja propisuju uvjete i pravila za korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice termometri.hr koja je u vlasništvu tvrtke Probus Konzalting-Inženjering Grupa d.o.o. (u daljnjem tekstu PROBUS KIG d.o.o., sa sjedištem u Kutinska 15, Novo Selo Palanječko, HR-44000 Sisak. Korištenjem ovih internetskih stranica i izvršenjem narudžbe u online trgovini na termometri.hr korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Sadržaj web stranice na domeni termometri.hr vlasništvo je PROBUS KIG d.o.o. te se, ukoliko to nije drugačije navedeno, ne smije kopirati, objavljivati, distribuirati i sl. bez izričitog pristanka vlasnika stranica. Sadržaji objavljeni na internetskoj stranici imaju informativni karakter, PROBUS KIG d.o.o. nastoji objaviti točne informacije ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove preciznosti i potpunosti.

Korištenjem sadržaja ove internetske stranice korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz njena korištenja te prihvaća koristiti njen sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. PROBUS KIG d.o.o. isključuje svaku odgovornost za izravnu i neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa i korištenja sadržaja stranica, bilo kakvih pogrešaka u njihovom sadržaju ili nedostupnosti zbog tehničkih razloga.

Ova internetska stranica može sadržavati i informacije trećih osoba te poveznice na web stranice trećih strana. PROBUS KIG d.o.o. ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo kojih drugih karakteristika takvih informacija i poveznica, te ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje stranica na koje poveznica usmjerava korisnika. Internetske stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete poslovanja te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim stranicama.

PROBUS KIG d.o.o. u internetskoj trgovini objavljuje materijale, fotografije i tekst u dobroj namjeri, kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Ako proizvođač izmijeni neku od karakteristika proizvoda, može doći do nepodudaranja između stvarnog izgleda i karakteristika proizvoda te fotografija i opisa proizvoda na ovoj stranici. Svi opisi i karakteristike proizvoda redovno se provjeravaju. PROBUS KIG d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za moguće nenamjerne greške u fotografijama i opisu proizvoda.

Korisnik stranice na domeni termometri.hr potvrđuje da je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga jer pristup Internetskim stranicama može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen, te da su to događaji izvan kontrole PROBUS KIG d.o.o.  te stoga on nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu.

Korištenje internetske stranice termometri.hr isključivo je na odgovornost korisnika. PROBUS KIG d.o.o. oslobađa se od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete stranici uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran vlasnik stranice.

PROBUS KIG d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice termometri.hr. Korisnici su dužni prije svakog korištenja internetske stranice termometri.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa PROBUS KIG d.o.o. bilo kakve odgovornosti. Ovi Opći uvjeti poslovanja i bilo kakve njihove izmjene stupaju na snagu objavom na termometri.hr.

Informacije o vlasniku internetske stranice termometri.hr:

Probus Konzalting-Inženjering Grupa d.o.o. (PROBUS KIG d.o.o.)

Sjedište: Kutinska 15, Novo Selo Palanječko, HR-44000 Sisak

Upisan u registru Trgovačkog suda Zagreb: MBS: 080435265

MB: 1649159 – OIB: 2909 254 2455

Direktor: Matej Putrić

Privredna Banka Zagreb, PJ Sisak

IBAN: HR89 23400091110087288

Swift code: PBZGHR2X

Telefon: tel. +385 44743190 / Mail: info@probus.hr

Pohvale i prigovori

Sukladno članku 10., Zakona o zaštiti potrošača, Kupac može u slučaju nezadovoljstva iz bilo kojeg razloga uputiti pisani prigovor PROBUS KIG d.o.o. internetskoj stranici / online trgovini.

Pisani prigovor možete podnijeti putem pošte na adresu PROBUS KIG d.o.o., Kutinska 15, Novo Selo Palanječko, 44000 Sisak, telefonski na broj telefona +385 44 743 190 ili elektronički na info@probus.hr.

Kako bi Prodavatelj što brže razmotrio prigovor, Kupac bi u prigovoru trebao navesti broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime. PROBUS KIG d.o.o. će Kupcu pisanim putem i bez odgađanja potvrditi primitak prigovora, a odgovor će stići Kupcu u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije i druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na adresu PROBUS KIG d.o.o., Kutinska 15, Novo Selo Palanječko, 44000 Sisak, telefonski na broj telefona +385 44 743 190 ili elektronički na info@probus.hr.

Platforma za online rješavanja sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje moguće je riješiti putem ODR platforme koja je dostupna na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Ova platforma omogućava Kupcu koji je naišao na problem tijekom online kupnje ili ima spor koji se odnosi na internetsko naručivanje da najprije pokuša riješiti problem bez uključivanja sudova. Kupac može brzo i jednostavno podnijeti prigovor na online kupnju unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.), na bilo kojem od 23 službena jezika EU.