SR2000- Češalj za debljinu mokrog premaza

SKU: SR2000 Kategorija:

106,18 

PDV uračunat u cijenu

Mjerni raspon: 25-3000 µm
Koraci: 25 µm
Koristi se za provjeru debljine premaza mokre boje, emajla, arhitektonskih premaza, lakova, u kemijskoj industriji, ili neki drugi premaz koji je nanešen na glatku površinu.Usporedi

Opis

SR2000 – Češalj za debljinu mokrog premaza

Urezani mjerači (češljevi) su jednostavni i jeftini uređaji za mjerenje debljine vlažnog filma premaza koji se koriste u slučajevima kada zadovoljavaju aproksimativne vrijednosti debljine. Mogu biti izrađeni od različitog materijala kao što su nehrđajući čelik, aluminij i plastika te mogu biti različitih oblika: kvadratni, pravokutni, trokutasti, šesterokutni itd. Postupak mjerenja debljine mokrog sloja  premaza sastoji se u okomitom postavljanju mjerača na površinu na koju je naneseno premazno sredstvo, tako da se dva krajnja zuba mjerača oslone na podlogu na kojoj se vrši mjerenje. Očitavanje debljine mokrog sloja premaza odnosi se na vrijednost očitanu između prvog nižeg zuba koji nije uprljan bojom i prvog višeg uprljanog bojom. Mjerenja se provode u skladu sa normama ISO 2808-7B, ASTM D 4414-A te BS 3900-C5-7B.

Primjena:
Koristi se za provjeru debljine premaza mokre boje, emajla, arhitektonskih premaza, lakova, u kemijskoj industriji, ili neki drugi premaz koji je nanešen na glatku površinu.

Specifikacija:

Mjerni raspon: 25-3000 µm
Koraci: 25 µm
Postupak mjerenja:
1. Odaberite odgovarajući češalj prema približno procijenjenoj debljini.
2. Držite češalj okomito na površini premaza kojeg treba mjeriti.
3. Pritisnite u premaz dok češalj stane na podlogu.
4. Debljina mokrog sloja je između najvišeg zuba koji je obložen bojom i sljedećeg (višeg) zuba koji je ostao nepokriven bojom.

Dodatne informacije

Težina 0,02 kg
Dimenzije 45 × 45 × 45 cm