Mjerni uređaji za elektrotehniku

Mjernim uređajima u PROBUS ponudi možete utvrditi gotovo sve elektrotehničke parametre te ispitati električna postrojenja i strojeve. Uređaji su predviđeni za rad na terenu i u servisima, ali i za edukaciju u školama i na fakultetima. Npr. vatmetar PKT-4145 koristan je kod ispitivanja snage električnih postrojenja u pogonu (na generatorima ili motorima) te sadrži interni spremnik za snimanje i pohranjivanje mjernih podataka. Njime možete napraviti analizu stanja ili greške te omogućiti siguran rad postrojenja ili pokrenuti postupak za rješavanje problema. U ovoj kategoriji proizvoda koje nudimo možete naći brojne mjerne instrumente iz područja elektrotehnike, multimetre, brojila frekvencije, ispitivače mreže, miliommetre, mjerače uzemljenja, osciloskope itd.

Cijela ponuda >>

Brojila frekvencije

Brojila frekvencije nudimo u dvije varijante. Jedan je mobilni brojač frekvencije za mjerenje od 10 do 2,6 GHz, a drugi je laboratorijski brojač frekvencije (stolni uređaj) za mjerenje od 0,1 do 1,5 GHz. Oba uređaja visoke su kvalitete i odgovaraju sigurnosnim normama IEC-1010-1, CAT II te su pogodni za točno mjerenje frekvencije. Ove uređaje najčešće koriste inženjeri i tehničari u proizvodnji kao i profesori u školama.

Ponuda >>

Ispitivači mreže

Nudimo mjernu tehniku za IT-mreže i električne instalacije u računalnim centrima, laboratorijima i pogonima. U ovoj kategoriji nalazi se mjerna tehnika za utvrđivanje stanja mreže, IP-adresa i prekida u optičkim kablovima.   

Ponuda >>

LCR mjerači

LCR-mjerači služe za mjerenje karakterističnih podataka električnih veličina kao što su induktivitet, kapacitet i otpor. Uređaji ispunjavaju sve potrebne uvjete za sigurnost prema IEC-1010-1 i CAT II. LCR-mjerači posjeduju opsežan pribor. Ovisno o modelu možemo isporučiti specijalni pribor kao npr. 4-polne ispitne kleme, software, ispitna ticala, sonde i sl. LCR-mjerači koriste se uglavnom u proizvodnji elektrotehničkih komponenti, ali i za edukaciju i prezentiranje.

Ponuda >>

Miliommetri

Miliommetri u vodootpornom kućištu omogućavaju mjerenje otpora od 100 µΩ do 2000 Ω. Prikaz vrijednosti slijedi na velikom LCD-zaslonu.

Namjene miliommetara su višestruke:
– mjerenje otpora na svitcima elektromotora, generatora, transformatora, sklopovima, prekidačima i relejima
– mjerenje vezne energije u rudnicima, zrakoplovima, pružnim sustavima, brodovima i sl.
– ispitivanje provodljivosti na prstenastim sustavima (Ringbus) u kućanstvu i industriji
– ispitivanje elemenata nadzemnih vodova, spojnica i kontakata.

Ponuda >>

Mjerači izolacije

Mjerači izolacije su mobilni praktični instrumenti za ispitivanje otpora izolacije, istosmjenih i izmjeničnih napona i ispitivanje provodljivosti. Mjerenje izolacije provodi se pri različitim ispitnim naponima počevši sa 100 V pa do 1000V. Mjerenje slijedi prema normi DIN VDE 0413 dio 1. Uređaje isporučujemo sa uključenim ispitnim vodičima, klemama, baterijama i torbicom za nošenje.
Postoji mogućnost isporuke mjerača izolacije i sa DIN EN ISO kalibracijskim certifikatima.

Ponuda >>

Mjerači uzemljenja

U našoj ponudi možete pronaći uređaje za mjerenje otpora uzemljenja i specifičnog otpora tla. Mjerači otpora uzemljenja sadrže vremenski brojač (3 minute), Data-Hold funkciju i 3 ½-znamenkasti LCD-zaslon te područja za mjerenje otpora od 20, 200 i 2000 Ohma sa rezolucijom 10 / 100mΩ / 1Ω.

Ponuda >>

Digitalni multimetri

Nudimo Vam digitalne multimetre za mjerenje električnih veličina u raznim područjima elektrotehnike i elektronike. Svi multimetri imaju vrlo pregledan zaslon i sadrže korisnički orijentirano uslužno polje. Digitalni multimetri koriste se uglavnom u školama, industriji i obrtima.
Ovdje ćete naći modele s ručnim ili automatskim odabirom područja te sa ili bez USB  (RS 232) sučelja za prijenos podataka na kompjutor. Isporuka sadrži mjerne vezice, a neki uređaji u svom standardnom priboru imaju i temperaturni osjetnik Tip K. Postoji mogućnost isporuke digitalnih multimetara sa ISO-certifikatom.

Ponuda >>

Osciloskopi

Osciloskopi služe kako praktičarima na terenu tako i istraživačima u laboratorijima za analizu. Osciloskopi su podijeljeni u nekoliko grupa: 60, 100, 150 ili 250 MHz, analogni i digitalni uređaji, osciloskopi s prikazom u realnom vremenu i osciloskopi s memorijom. Pri tome možete birati između dvokanalnih i četverokanalnih osciloskopa s monokromnim zaslonom ili u boji. Svi ponuđeni osciloskopi imaju stabilan ekran i ispunjavaju sigurnosne norme IEC1010- 1/CATII. Za neke modele možete naručiti software za ispis podataka sa zaslona i prijenos podataka na računalo. U isporuku su uključena ticala, rezervni osigurači, kabel za napajanje i upute.

Ponuda >>

Razina signala

Nudimo dva mjerača signala koji služe za postavljanje, optimiranje tj. usmjeravanje satelitskih i kabelskih TV-prijemnih sustava. Uređaji s robusnim metalnim kućištem pogodni su za uporabu i na terenu. LCD zaslon s pozadinskim osvjetljenjem i analognim grafičkim prikazom olakšava očitavanje različitih mjernih veličina poput frekvencije, razine signala i mjernih jedinica. Jakost signala nadgleda se akustično. Uređaji sadrže internu memoriju za 99 kanala.

Ponuda >>

Sigurnost i zaštita

U našoj ponudi možete pronaći VDE-testere za ispunjenje normi  VDE 0701 / 0702 i 0751. Uvođenjem norme 0701/ 0702/ 0751 zbog zaštite korisnika moraju se izvršiti razna mjerenja kod proizvodnje ili promjene na električnim uređajima zaštitne klase I, II i III. Naši VDE-testeri mjere npr. otpor zaštitnog vodiča, otpor izolacije, beznaponsko stanje i odvodnu struju.
VDE-testeri sadrže sve mjerne karakteristike koje su potrebne za ispunjenje određenih normi.

Ponuda >>

Strujna kliješta

Mjerna kliješta idealni su uređaji za mjerenje struje u AC i DC području, a naročito kod primjene u održavanju i nadgledanju. Između ostalog nudimo: strujna kliješta, kliješta za odvodne struje, kliješta za mjerenje učinske struje i snage, multimetarska kliješta itd. Digitalna strujna kliješta sadrže, osim toga, mogućnost mjerenja mnogih drugih parametara kao kapacitet, učinak, otpor, provodljivost i sl.

Ponuda >>

Tragači kablova

Tragači kablova mogu lokalizirati kablove, vodove, strujna kola, kratke spojeve i spojeve s uzemljenjem. Pri tome nije potrebno prekinuti dovod struje ili isključiti osjetljive elektronske dijelove. Lokaliziranje je moguće kako u klasičnom zidu tako i u betonu pa i u tlu (CableCop). Tragač kablova D-tect nudi maksimalnu sigurnost pri bušenju zidova za koje ne postoje planovi i skice o položaju kablova i cijevi.

Ponuda >>

Vatmetri

U našoj ponudi pronaći ćete mjerače učinka za direktni prikaz u Vatima i analizatore snage viših harmoničkih valova. Vatmetri su multifunkcionalni mjerači učinka za točno mjerenje DC i AC napona,  DC i AC struje i  učinka u Vatima. Analizator snage je također multitalenat (izolirani strujni ulazi, mjerenje harmonije, uključne struje…).

Ponuda >>

NaslovnaKategorijeLista željaRačun
Traži