Mjerna tehnika za analizu vode

U PROBUS trgovini možete pronaći uređaje za utvrđivanje mnogih važnih parametara u vodi: pH-vrijednost, redox (ORP), vodljivost (EC), slanost (TDS), zamućenje vode (turbidimetri), sadržaj metala u vodi, sadržaj otrovnih tvari u vodi, otopljeni kisik, KPK, količinu tvari u pitkoj vodi važnih za zdravlje i mnoge druge parametre. Među ostalim nudimo multiparametarski fotometar HI 83200 za  industrijske vode ili fotometar HI 83203 za mjerenje parametara važnih za uzgoj ribe kao i mnoge druge monoparametarske i multiparametarske uređaje za utvrđivanje kvalitete vode. Mjerne tehnike za analizu vode primjenjujemo kod tretmana vode, analize vode, održavanja kakvoće vode, u poljoprivredi, industriji, laboratorijima, proizvodnji hrane i pića, za bazene, toplice i wellness, analizu piva, analizu vina, akvakulturu i akvarije, hidropone, tisak i grafiku, hobi, edukaciju i okoliš.
Veliki dio naše ponude instrumenata, opreme i pribora proizvodi tvrtka HANNA Instruments© koja razvija uređaje vrhunske kvalitete te je jedan od vodećih proizvođača analitičkih uređaja u svijetu. Najnovija tehnika omogućuje brzo i precizno sakupljanje podataka na terenu ili u laboratoriju.

Cijela ponuda >>

Fotometri – monoparametarski

Fotometri i kolorimetri za analizu vode i mjerenje mnogih parametara vode u industriji, laboratorijama, na terenu, u bazenima  stoje na raspolaganju (uklj. rezervne dijelove i reagencije).

Ponuda >>

Fotometri – multiparametarski

Fotometri i kolorimetri za mjerenje mnogih parametara vode u industriji, laboratorijama, na terenu, u bazenima… Nekoliko različitih modela digitalnih multi – fotometara za analizu vode stoje na raspolaganju (uklj. rezervne dijelove i reagencije).

Ponuda >>

HANNA Checker  HC – prvi low cost digitalni testeri

Mini Fotometri Checker® HC stoje potpuno u znaku nove generacije HANNA testera. Veličine dlana ruke, jednostavnog rukovanja, modernog dizajna i visoke preciznosti nude interesantan kompromis između jednostavnog kemijskog ispitnog seta i kompaktnih mjernih uređaja. I to po cijeni koju si svatko može priuštiti.

Ponuda

Kisik u vodi

U našoj ponudi možete pronaći uređaje za mjerenje količine kisika u vodi. Nudimo Vam mjerače u nepromočivoj izvedbi, s internim spremnikom podataka i sučeljem ili u klasičnoj laboratorijskoj izvedbi. Najveći dio ponude sastoji se od prenosivih ručnih uređaja. Kalibracija mjerača kisika može biti napravljena ručno u dvije točke ili automatski.

Ponuda >>

Mjerači klora

Klor, najsvestraniji dezinficijent, se primjenjuje u mnogim aplikacijama kao n.pr. kod obrade pitke i otpadne vode, u prehrambenoj industriji, kupkama i plivalištima. HI 96701 je mobilni fotometar sa auto-dijagnostikom za precizno mjerenje slobodnog klora. Modificirani optički sustav čine specijalna volframova lampa i filter uskog frekvencijskog opsega interferencije koji osiguravaju precizna očitanja između 0.00 i 5.00 mg/L. Instrument je opremljen kalibracijskom funkcijom Cal Check® i primjenom Cal Check standarda moguće je potvrđivanje ispravnosti mjerenja kada god je to potrebno.

Ponuda >>

Mjerači količine soli

Uređaje za mjerenje količine soli u tekućinama naći ćete u našoj ponudi. Na raspolaganju stoje dvije metode od kojih je jedna direktna pomoću refraktometara ili indirektna metoda pomoću mjerača vodljivosti. Uređaji su pogodni za mjerenje u vodenastim otopinama ili medijima u obliku paste. Za morsku vodu ili otopine visoke količine soli preporučamo korištenje refraktometara. Kod indirektne metode dobit ćete vodljivost, koja raste proporcionalno sa količinom soli.

Ponuda >>

Mjerači mutnoće

Fotometri i kolorimetri za mjerenje mnogih parametara vode u industriji, laboratorijama, na terenu, u vrtlarstvu i okolišu u našoj ponudi. 15 digitalnih mono – fotometara za analizu vode stoje na raspolaganju (uključujući rezerne dijelove, reagence, tehničke podatke). Ispitivanje kvalitete vode kompaktnim uređajima postaje sve važnije, tako i ispitivanje kvalitete pitke vode, industrijskih i otpadnih voda.

Ponuda >>

Mjerači vodljivosti

Mjerači vodljivosti, normalni i nepromočive izvedbe, naći ćete u našoj ponudi. Možete odabrati između uređaja za mjerenje u otpadnim vodama ili čistoj vodi kao i mjerača količine iona. Mjerači vodljivosti prikazuju električnu vodljivost uglavnom u µS/cm. Često se u praksi koristi i jedinice mg/l (direktno očitavanje količine razlučenih tvari). Relacija je slijedeća: 2 µS/cm = 1ppm (parts per million) = 1 mg/l. Mjerači vodljivosti imaju manualnu ili automatsku kompenzaciju temperature.

Ponuda >>

pH metri

pH-Metre za laboratorije, industriju i akvarije naći ćete u našoj ponudi. Ovi uređaji pokrivaju kompletno područje mjerenja pH-vrijednosti. Za sve uređaje nudimo kalibracijske otopine i elektrode kao i ISO 9000 certifikate.

Ponuda >>

pH, ORP, EC testeri

Testeri za jednostavno i povoljno mjerenje parametara u vodi.

Ponuda >>

Pribor za analizatore vode

Pogledajte ponudu pribora za analizatore vode.

Ponuda >>

Puferi & standardi

Puferi i standardi za mjerače kvalitete vode.

Ponuda >>

Reagensi za analizatore vode

Reagensi za fotometre >>

Reagensi za HANNA Checker HC >>

Reagensi za turbidimetre >>

Redox potencijal

Redox-mjerači za mjerenje redox potencijala u laboratoriju, industriji ili u zaštiti okoliša u našoj ponudi. Naši redox-mjerači ispunjavaju korisničke potrebe za uređajem za mjerenje okidacijskog odn. redukcijskog potencijala otopine. Mjerači na ovoj stranici određuju djelomično i pH-vrijednost, vodljivosti ili temteraturu. Mjerači redox potencijala se ne koriste samo u kemijskim laboratorijima nego često i u industrijskom području kao i u prehrambenoj industriji.

Ponuda >>

Tvrdoća vode

Mjerači za mjerenje tvrdoće  vode naći ćete u našoj ponudi kao n.pr. mjerači u nepromočivoj verziji, sa internim spremnikom podataka i sučeljem ili klasična laboratorijska izvedba. Najveći dio ponude sastoji se od prenosivih ručnih uređaja.

Ponuda >>

NaslovnaKategorijeLista željaRačun
Traži