HACCP sustav & termometri

HACCP sustav (Hazard Analysis Critical Control Point) predstavlja analizu opasnosti i identifikaciju kritičnih kontrolnih točaka tijekom nabave sirovina, proizvodnje, pripreme, skladištenja i transporta hrane, odnosno preventivan i sistematičan sustav praćenja i kontrole svih čimbenika koji mogu utjecati na zdravstvenu ispravnost hrane (zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli te nadzoru cijelog procesa).

Osim u tijeku proizvodnje do promjene u kvaliteti proizvoda može doći i u prijevozu, skladištenju i na samom prodajnom mjestu. Kritične kontrolne točke u većini slučajeva vezane su za termičku obradu (hlađenje, grijanje), relativnu vlagu, pH-vrijednost, te kontrolu čišćenja i dezinfekcije.

Za praćenje kontrolnih točaka neophodni su kvalitetni i precizni instrumenti, pomoću kojih osiguravate redovito praćenje i bilježenje parametara, te uzbunjivanje dođe li do nedozvoljene situacije.

Cijela ponuda >>

Ambijentalni termometri

U PROBUS trgovini možete pronaći termometre za primjenu u spremištima, radnim prostorima i sl. u raznim izvedbama: termometre sa tekućinom, bimetalne termometre i otporne termometre s digitalnim prikazom. Neki modeli sadrže dodatne funkcije kao što su bilježenje maksimalne i minimalne vrijednosti, kao i funkciju bilježenja temperature  (datalogger) u odabranom ciklusu npr. svakih 15 minuta. Često je uz temperaturu potrebno mjeriti i vlagu zraka tako da za tu svrhu preporučamo termohigrometre.

Ponuda >>

Dataloggeri za HACCP

U našoj ponudi naći ćete klasične data loggere s integriranim spremnikom podataka osobito za mjerenje u HACCP sustavu za održavanje hladnog lanca. LOG 10  jedan je od najpovoljnijih data loggera za mjerenje temperature u hladnjacima, bolnicama, ljekarnama, transportu itd. SPY RF bežični dataloggeri omogućavaju prijenos podataka radio vezom te uz odgovarajući pribor aktiviraju alarm i šalju dojavu na mobitel putem SMS poruke ukoliko dođe do prekoračenja granične temperature.

Od proizvodnje do potrošnje, rashlađenu i zamrznutu hranu treba kontinuirano skladištiti na ispravnoj temperaturi i pratiti mjerenjem temperature i zapisivanjem mjernih vrijednosti u odgovarajući protokol. Ovaj postupak poznat je kao hladni lanac. Održavanje hladnog lanca tijekom transporta vrlo je važan faktor za kvalitetu i ispravnost hrane. Održavanje hladnog lanca odnosi se na sve subjekte koji su uključeni u manipulaciju hranom i zahtjevaju neprekidno praćenje temperature.

Ponuda >>

pH metri i testeri

U našoj ponudi možete pronaći pH-metre i testere za laboratorije, industriju, kontrolu hrane i akvarije. Ovi uređaji pokrivaju kompletno područje mjerenja pH-vrijednosti. Za sve uređaje nudimo kalibracijske otopine i elektrode kao i ISO 9000 certifikate.

Ponuda >>

Termohigrometri

U našoj ponudi možete pronaći mjerače vlage za relativnu vlagu zraka ili kombinirane termo-higrometre (mjerače temperature i vlage u jednom uređaju). Mjerači vlage za svojstva zraka ili okoliša sve su važniji. U javnim zgradama, uredima ili industrijskoj tehnologiji često je potrebno održavati određenu količinu vlage normativnim odredbama.

Ponuda>>

Termometri za HACCP

Termometri za primjenu u HACCP sustavu nude, kako prerađivačima prehrambenih artikala tako i serviserima i inspektorima u prehrambenoj industriji, jednostavnu i efektivnu metodu utvrđivanja je li određena temperatura unutar HACCP standarda. Infracrveni termometri nude brzu i preciznu kontrolu površinske temperature bez rizika od kontaminacije. Kontaktni termometri sa ubodnom sondom, tzv. ubodni termometri, nude mogućnost mjerenja temperture zraka u skladištnom prostoru, kao i unutar hladnjaka i komora za zamrzivanje. Također mjere temperaturu unutar samog mjernog objekta, npr. unutar mesnih i mliječnih proizvoda. Neki modeli u opsegu isporuke već sadrže certifikat prema HACCP sustavu dok ostale digitalne termometre možemo, po potrebi i narudžbi korisnika, također isporučiti sa certifikatom prema HACCP sustavu.

Ponuda >>

Termometri za hladnjake

U PROBUS trgovini možete pronaći termometre za hladnjake, zamrzivače, vitrine i sl. u raznim izvedbama: termometre sa tekućinom, bimetalne termometre i otporne termometre sa digitalnim prikazom. Neki modeli sadrže dodatne funkcije poput bilježenja maksimalne i minimalne vrijednosti, kao i funkciju bilježenja temperature  (datalogger) u odabranom ciklusu, npr. svakih 15 minuta.

Ponuda >>

Ubodni termometri

U trgovini možete pronaći ubodne termometre za mjerenje u HACCP sustavu. Ubodni termometri mogu imati integriranu ili vanjsku sondu na kablu duljine jednog metra. Također nudimo i kombinirani termometar sa infracrvenim senzorom za beskontaktno mjerenje temperature i ubodnom sondom za kontaktno mjerenje temperature. Neki modeli u opsegu isporuke već sadrže certifikat prema HACCP sustavu dok ostale digitalne ubodne termometre možemo, po potrebi i narudžbi korisnika,  također isporučiti sa certifikatom prema HACCP sustavu.

Ponuda >>

NaslovnaKategorijeLista željaRačun
Traži