Infracrveno grijanje / paneli

Infracrveno grijanje ne zagrijava zrak. Za razliku od klasičnog grijanja infracrvene zrake zagrijavaju tijela i predmete u prostoru (zidove, podove, ormare). Zagrijani predmeti otpuštaju toplinu ravnomjerno u prostor. Na taj način nema rasipanja energije te se prostori zagrijavaju na učinkovitiji način, čak i puno brže, a objekti postižu termalnu ravnotežu. Infracrveno grijanje omogućuje korisniku uštedu do 80% u usporedbi sa drugim sustavima grijanja.
Infracrveno grijanje najzdravije je za organizam. Infracrvene zrake opuštaju mišiće, poboljšavaju cirkulaciju, opuštaju tijelo, poboljšavaju krvni tlak, pozitivno utječu na bolove u mišićima i kostima te su idealne za dišne puteve i alergičare, astmatičare… Infracrvene zrake također uništavaju bakterije u zraku i uništavaju opasnu plijesan u zidovima.
Budući da te zrake ne zagrijavaju i ne isušuju zrak, stvara se idealna klima za bebe i malu djecu. Infracrveno grijanje preporuča se i u bolnicama.

Cijela ponuda >>

Hibridni modeli

Hibridna ploča inovativni je sustav grijanja koji sjedinjuje prirodnu konvekciju zraka i infracrveni sustav električnog grijanja. Konvekcijske lamele, koje se nalaze unutar hibridne ploče, zagrijavaju zrak koji prolazi između njih pri čemu se uvodi prirodni postupak konvekcije putem površinskih temperatura. Tada se zagrijava hladni zrak koji ulazi iz donjeg dijela uz pomoć konvekcijskih komora koje se nalaze u gornjem i donjem dijelu tijela panela. Toplina se tada otpušta putem komore locirane na vrhu panela i ova cirkulacija direktno utječe na temperaturu okoliša i pogoduje podizanju sobne temperature. Prednja strana hibridne ploče isijava toplinu u okoliš putem IR (infracrvenog) mehanizma. Putem tamnog IR djelovanja, kao i nakon što su objekti nabijeni energijom, IR svjetlost počet će utjecati na temperaturu okoliša. Znači, dva odvojena grijača djeluju na način da napajaju istu površinu panela, ali korištenjem jednog izvora energije.

Ponuda >>

Infracrveni paneli / ICP modeli

ICP panelni IR (infracrveni) grijači proizvedeni su kako bi služili svojim korisnicima na trenutnoj razini IR tehnologije. Ovaj sustav grijanja prihvaćen je diljem Europe kao sustav koji liječnici preporučuju za prostorije u kojima borave pacijenti koji boluju od astme, bronhitisa i alergija te starije osobe s bolestima kostiju. Pored mnogih zdravstvenih dobrobiti infracrvene tehnologije, ICP paneli štede energiju u postotku iznad zadanih normi što najbolje pokazuje uspjeh prodaje ovih panela u brojnim europskim državama.
ICP paneli najzdraviji su grijaći sustavi i preporučuju se za građevine s dobrom izolacijom, za uporabu u bolnicama i hotelima, ali i za sve lokacije s visokom koncentracijom prašine.

Ponuda >>

Infracrveni zrcalni paneli / ICP-O modeli

Infracrveni zrcalni paneli imaju jednaki princip djelovanja kao i ICP grijaći paneli, međutim, ističu se zbog svojih posebnih dekorativnih karakteristika. ICP-O grijaći paneli posjeduju jednake dobrobiti i ispunjavaju identične norme poput ICP panelnih grijača. Imaju certifikate u skladu s TUV/CE normama, a mogu se sa sigurnošću koristiti i na vlažnim površinama. Ovi uređaji najzdraviji su grijaći sustavi i preporučuju se za građevine s dobrom izolacijom, za uporabu u bolnicama i hotelima, ali i za sve lokacije s visokom koncentracijom prašine.

Ponuda >>

Infracrveni stakleni paneli / ICP-S modeli

ICP-S stakleni grijaći paneli posjeduju jednake dobrobiti i ispunjavaju identične norme poput ICP panelnih grijača. Također imaju certifikate u skladu s TUV/CE normama, a mogu se sa sigurnošću koristiti i na vlažnim površinama. Ovi uređaji najzdraviji su grijaći sustavi i preporučuju se za građevine s dobrom izolacijom, za uporabu u bolnicama i hotelima, ali i za sve lokacije s visokom koncentracijom prašine.

Ponuda >>

Pribor za infracrveno grijanje

Ponuda >>

NaslovnaKategorijeLista željaRačun
Traži