Uređaji za ispitivanje materijala

U PROBUS trgovini možete pronaći mjernu tehniku za ispitivanje statusa i kvalitete materijala kao što su instrumenti za mjerenje debljine, hrapavosti, tvrdoće, boje, sjaja i sl., no nudimo i instrumente za ispitivanje nanosa na površini materijala poput debljine boje, laka, cinka… na metalnoj ili nemetalnoj podlozi.

Cijela ponuda >>

Debljina sloja

U trgovini možete pronaći mjerače debljine sloja kojima se mjeri debljina laka, boje i drugih nanosa. Postoje dva mjerna principa ovih uređaja: vrtložnom strujom ili magnetsko-induktivni princip. Mjerači debljine sloja mjere na površini raznih vrsta metala poput željeza, čelika ili nemagnetičnih metala i legura, a neki modeli mjere čak i na nemetalnim podlogama. Mjerači debljine sloja pogodni su za korištenje pri nadzoru kvalitete kod eloksiranja, pocinčavanja, galvaniziranja.

Ponuda >>

Debljina stijenki

Ovi mjerači ultrazvukom mjere debljinu materijala ili stijenki od metala, sintetike i stakla. Naša ponuda sadrži nekoliko uređaja za različite namjene. Primjer je specijalni mjerač s ispitnom sondom za radne temperature do 300 °C.
Uređaji su pogodni za mjerenje stijenki parnih cijevi, ali i svih drugih cijevi pod pritiskom. Kako bi se omogućio dobar prijenos ultrazvučnih valova i time povećala točnost uređaja, potrebno je između sonde i ispitnog objekta nanijeti malo gela. Nakon toga možete odabrati brzinu ultrazvuka i uređaj će pokazati debljinu materijala.

Ponuda >>

Mjerači hrapavosti

Mjerači hrapavosti služe za brzo mjerenje dubine hrapavosti na površini objekta. Uređaji pokazuju kako prosječnu dubinu hrapavosti Rz tako i srednju vrijednost hrapavosti Ra u µm. Jednostavno rukovanje uređajem omogućava brzo ispitivanje površine objekta. Mjerač hrapavosti skenira površinu unutar par sekundi i pokazuje  hrapavost izravno u Ra ili Rz. Ove uređaje isporučujemo s test pločom, zaštitnom folijom za tipku, akumulatorom, punjačem i kovčegom. Za mjerenje hrapavosti na površini objekata važne su slijedeće norme: DIN 4762, DIN 4768, DIN 4771 i DIN 4775, a dostižna hrapavost površine opisana je u DIN 4766-1.

Ponuda >>

Kolorimetar

Mjerači boje koriste modernu i vrlo preciznu mikroprocesnu tehnologiju i rade prema spektralnom postupku. Definirani izvor svjetla osvjetljava uzorak, a reflektirano svjetlo s površine mjeri se spektralno i prikazuje se na zaslonu mjerača boje ili izravno na zaslonu računala. Ovim uređajem moguće je mjerenje svjetlećih površina kao npr. LCD monitora. Mjerne vrijednosti prikazuju se digitalno na mjernom uređaju. S dodatnim softwareom moguć je prijenos podataka na računalo te njihova naknadna analiza. Koristi se za objektivnu kontrolu kvalitete boja u proizvodnji tijekom koje se smanjuje količina otpada, zatim kod mjerenja boja, pri određivanju mjesta boje i broja boje kod ulaznog testiranja za QM-sustave prema DIN EN ISO 9000 i za kontrolu pomaka boje uzoraka prema standardu kao i apsolutnom mjerenju mjesta boje.

Ponuda >>

Mjerači sjaja

U našoj ponudi možete pronaći digitalne mjerače sjaja visoke točnosti. Boja i sjaj važni su parametri pri određivanju karakteristike površine materijala ili dijelova objekata koje mjerimo. Mjerači sjaja jednostavni su za rukovanje, kompaktni i imaju robusno kućište. Glasimetri su pogodni za korištenje na terenu i u pogonima te na svim glatkim površinama npr. kamenu, drvu, laminatu, linoleumu i sl.

Ponuda >>

Mjerači vibracije

U trgovini možete pronaći uređaje za mjerenje vibracije, pulsiranja i titraja na strojevima i u raznim postrojenjima. Mjerači vibracija namijenjeni su profesionalcima u laboratorijima, školama, industriji  i raznim pogonima za proizvodnju. 

Kao primjer navodimo mjerač vibracije VT-8204 koji se najviše primjenjuje za preventivno održavanje proizvodnih linija i strojeva. Ovaj uređaj služi za brzo mjerenje neuravnoteženosti rotirajućih dijelova kao i stanja ležajeva i prijenosnika. Vrlo često se koristi i za ispitivanje stanja malih elektromotora.

Ponuda >>

Tvrdoća materijala

Mjerači tvrdoće služe za brzo mjerenje na površini. Ovi uređaji su, ovisno o izvedbi, predviđeni za mjerenje tvrdoće metala, sintetike, gume ili tekstila. Tvrdoća se prikazuje direktno u Rockwell HRB, Rockwell HRC, Vickers HV, Brinell HB, Shore HS, Leeb HL ili u jedinicama za tvrdoću prema DIN ISO. Uređaji su pogodni za uporabu u proizvodnji, ispitivanju kvalitete i servisima. Pomoću durometara za metalne materijale može se brzo i jednostavno ispitati tvrdoća površine čelika, sivog željeza, alatnog čelika, inoxa, gusa, legura aluminija, mesinga, bronce i bakra. Ostali uređaji služe za mjerenje tvrdoće po Shoreu kod gume, sintetike ili tekstila.

Ponuda >>

NaslovnaKategorijeLista željaRačun
Traži