Mjerna tehnika za mjerenje okretaja, brzine i vibracija

Anemometri, tahometri, stroboskopi i mjerači vibracija namijenjeni su profesionalcima u laboratorijima, školama, industriji  i raznim pogonima za proizvodnju. Ističemo multiparametarski uređaj KES 4000 koji pored brzine vjetra mjeri tlak, vlagu i temperaturu zraka te je idealan za nadgledanje klimatskih parametara. Gotovo svi navedeni uređaji mogu biti kalibrirani u laboratoriji prema ISO sustavu. Iz područja tehnike za mjerenje broja okretaja nudimo Vam uređaje s optičkom, kontaktnom ili kombiniranom mjernom metodom. Tako možete točno izmjeriti broj okretaja rotirajućih strojeva i uređaja. Uređaji omogućavaju kontaktno i/ili beskontaktno mjerenje brzine i okretaja. Beskontaktno mjerenje slijedi pomoću isporučenih reflektirajućih naljepnica. Neki modeli imaju lasersku zraku za točno viziranje mjerne točke. Uređaji djelomično sadrže dataloggere za pohranjivanje podataka kao i software za prijenos, analizu i arhiviranje podataka na računalo.

Cijela ponuda >>

Anemometri

U trgovini možete pronaći anemometre za mjerenje brzine zraka i prostorne struje. Anemometri su, ovisno o primjeni, poznati kao termo-anemometri, anemometri sa propelerom ili mobilni vodootporni anemometri džepnog formata. Svi anemometri iz naše ponude omogućavaju mjerenje jačine vjetra i brzinu strujanja zraka. Ove rezultate moguće je djelomično (ovisno o modelu) pospremiti u memoriju. Idealni su za brzo i/ili trajno mjerenje. Za svako područje industrije, obrta ili hobi možete pronaći odgovarajući uređaj: ispitivanje klimatskih postrojenja, kontrola procesa, jedrenje itd. Za mjerne uređaje na raspolaganju su Vam ISO-certifikati i dodatni pribor.

Ponuda >>

Mjerači vibracija

U trgovini možete pronaći uređaje za mjerenje vibracije, pulsiranja i titraja na strojevima i u raznim postrojenjima. Mjerači vibracija namijenjeni su profesionalcima u laboratorijima, školama, industriji  i raznim pogonima za proizvodnju. 

Kao primjer navodimo mjerač vibracije VT-8204 koji se najviše primjenjuje za preventivno održavanje proizvodnih linija i strojeva. Ovaj uređaj služi za brzo mjerenje neuravnoteženosti rotirajućih dijelova kao i stanja ležajeva i prijenosnika. Vrlo često se koristi i za ispitivanje stanja malih elektromotora.

Ponuda >>

Stroboskopi

Stroboskopi služe za mjerenje broja okretaja, brzine i frekvencije nekog tijela. Neki od stroboskopa imaju napajanje iz baterije ili akumulatora te su lagani i udobni za rukovanje. Kod svih stroboskopa frekvencija je podesiva. Stroboskopi se primjenjuju u svim područjima industrije za mjerenje frekvencije okretaja na rotirajućim dijelovima kao npr. za preventivno održavanje. Dobra alternativa online sustavima su ručni stroboskopi jer nude brze rezultate i puno su jeftiniji. Za rukovanje ponuđenim stroboskopima nije potrebno posebno poznavanje stroboskopske tehnike. Uređaji su predviđeni za rad na terenu.

Ponuda >>

Tahometri

Mjeračima broja okretaja, npr. ručnim tahometrom PKT 2790, možete mjeriti brzinu i broj okretaja. Digitalni tahometri pogodni su za uporabu u preventivnim pregledima i održavanju strojeva i postrojenja. 

Uređaji omogućavaju kontaktno i/ili beskontaktno mjerenje brzine i okretaja. Beskontaktno mjerenje vrši se pomoću isporučenih reflektirajućih naljepnica. Neki modeli imaju lasersku zraku za točno viziranje mjerne točke.
Za fiksnu instalaciju na strojeve i postrojenja u industriji i istraživanju pogodan je model PAX I. Ovaj uređaj sadrži digitalni prikaz, digitalni i analogni izlaz, razne opcionalne karte i može biti isporučen s optičkim senzorima, laserskim senzorima ili mehaničkim mjernim kotačima.

Ponuda >>

NaslovnaKategorijeLista željaRačun
Traži